Soğuk Şerbetli Kolay Tatlı

Şurubu kaynatılmadığı için, çok kolay hazırlanan, oyalamayan bir tatlı. Ani gelen misafirlere hemen kek çırptığımız gibi, kolaycacık hazırlayabileceğimiz sünger kıvamında bir lezzet. İçine ceviz, fındık da katabilirsiniz.

Şurubu kaynatılmayan, sünger tatlı

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt ( orta kıvamda, sert değil)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir çay kaşığının üçte biri tuz

Şurup için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Sünger tatlısı nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
  • Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Unu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
  • Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını  200 dereceye ayarlayın.
  • Kek tam olarak kabarıp kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye ayarlayın.
  • Nar gibi kızarınca fırından tatlıyı alın.
  • Şurup için gerekli şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Tatlı fırından çıktıktan 2-3  dakika sonra  şurubu tatlının üstüne dökün.
  • 1 saat sonra servis yapabilirsiniz.