Semizotu (pirpirim otu) Cacığı
Semizotuyla yapılan herşeyi çok severim.Özellikle yaz aylarında semizotunun cacığına doyum olmaz.Bizim oralarda borani denir.
Genelde bu cacığa semizotu çiğden konuluyor ama bizim adetimiz böyle olduğu ve çocuklarım cacığın içinde çiğ sevmedikleri için ben hafif haşlıyorum…
Malzemeler
*Bir bağ semizotu (300 gr.kadar)
*2 su bardağı yoğurt
*2 diş sarmısak
Boraninin yapılışı
- Semizotlarını ayıklayıp,güzelce yıkayın
- Küçük küçük doğrayıp bir tencereye alın
- Tencereye çok az sıcak su ilave edin,suyunu dökmiyeceğimiz için çok az su ilave ediyoruz.
- Bir kaç dakika semizotları ölene kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyan semizotunun üzerine sarmısaklı yoğurdu döküp karıştıyoruz.
- Boranimiz hazır afiyet olsun.