Şambali Tatlısı
Malzemeler ;
- 2 su bardağı irmik
- yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 50 gr badem
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- yarım tatlı kaşığı limon
Bir kaba yoğurt , şeker , vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiğide katıp kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru margarinle yağlayığ tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım , üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştıralım ve 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için , şekeri , suyu , limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Afiyet Olsun :)