Şambali Tatlısı

Malzemeler ;

  • 2 su bardağı irmik
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 50 gr badem

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım tatlı kaşığı limon

Bir kaba yoğurt , şeker , vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiğide katıp kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamuru margarinle yağlayığ tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım , üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştıralım ve 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için , şekeri , suyu , limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

 

Afiyet Olsun :)