Revani
Malzemeler ;
- 3 su bardağı un
- 12 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 adet limon
- 10 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı irmik
- 1 çay bardağı yeşil fıstık ( çekilmiş )
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbet hazırlama ;
10 su bardağı şekeri , 7 buçuk su bardak suyu bir tencerede kaynatalım. 5 - 6 dakika kaynadıktan sonra içerisine yarım limonun suyunu ilave edelim. 10 - 15 dakika daha kaynadıktan sonra koyu bir kıvama gelince ateşten alalım.
Revani harcı hazırlama ;
Yumurtaları , 2 su bardağı şekeri ve vanilyayı bir kaba koyalım. Yumurta kabı , başka bir kapta bulunan sıcak suya oturtalım. Yumurtaların biraz ısınması beklenirken aynı zamanda biz çırpmaya devam edelim. Yumurtalar , ocak dışında tamamen soğuyup krem halini alana kadar , telle veya mikserle daireler çizmek suratiyle köpürterek çırpalım. Elenmiş 3 su bardağı unu irmikle karıştırıp yumurtanın üzerine serpinti halinde dökelim. Yumurta pütürleştirilmeden küçük bir kevgir yardımı ile karıştıralım.
Bir tepsiyi fırça yardımı ile çiğ tereyağı ile yağlayalım. yağın üzerine un serpilerek tepsinin içini tamamen unlayalım. Hazırladığımız karışımı bu tepsiye dökelim. 175 derecedeki fırında yaklaşık 25 - 30 dakika kadar pişirelim.
Revaniyi fırından alınca soğumuş olan şerbetin büyük bir kısmını üzerine dökelim. Tepsiyi 5 - 6 dakikalığına fırına tekrar koyalım. Şerbeti içine çekmeye başlayınca tepsiye kalan şerbetin tamamını dökelim. Soğumasını bekleyip servis edebiliriz.
Afiyet Olsun :)