Puf Böreği
Malzemeler ;
- 500 gr un
- 2 çorba kaşığı margarin
- 200 gr peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı ucu ile tuz
- kızartmak için yağ
Un , tuz , yumurta , yağ ve ılık su ile hamur yapalım. Yaptığımız hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hamuru yarım yumurta boyutu kadar minik bezelere ayıralım. Bu minik bezeleri orta kıvamda açalım. Yarısına arzu ettiğimiz içi hazırlayıp ( patatesli , ıspanaklı , soğanlı , kıymalı ) koyalım ve ortadan ikiye katlayalım. Oluşan yarım dairelerin kenarlarını parmağımızla bastırıp iyice yapışmasını sağlayalım. Artan kısme kesebiliriz. Bu hamurları kızgın yağda kızartalım.
Afiyet Olsun :)