Profiterol

Malzemeler ;
- 1 buçuk su burdağı su
- 100 gr margarin
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 buçuk su bardağı un
- 4 adet yumurta
Kreması için ;
- Yarım litre süt
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağaı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için ;
- 40 gr bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı margarin
Bir tencereye su koyalım. İçerisine tuz ve şekeri ilave edio margarini de ilave edip eritiyoruz. Kaynamaya başladığında azar azar unu ekliyoruz. Koyulaşana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Hamur pişince soğuması için kenara alıyoruz. Hamurumuz soğuduğunda içerisine yumurta kırıyoruz. Mikserle yumurtaları yediriyoruz. Hamuru krem şanti torbası ile ya da yuvarlak şekil olması için kaşık yardımı ile tepsiye dizerek şekillendiriyoruz. 150 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Hamurumuzu pişirirken fırın kapağını açmamamız lazım. Fırından çıkartığımız hamurların içlerini krema ile dolduruyoruz. Profiterolun üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatı gezdiriyoruz.
Afiyet Olsun :)