Piliç Kızartma Tarifi

Nefis piliç kızartma tarifi.

Malzemeler;

Tereyağı (Pratik ölçü; 1/2 çorba kaşığı)

Soğan (Pratik ölçü; 1 adet)

Havuç (Pratik ölçü; 1 adet)

Kekik (Pratik ölçü; isteğe bağlı)

Sıvı Yağ (Pratik ölçü; 1 çorba kaşığı)

Tuz, Karabiber (Pratik ölçü; isteğe bağlı)

Piliç (Pratik ölçü; 1 adet)

Hazırlanışı;

Tavuğu Pişirmeye Hazırlama

Tavuk temizlendikten sonra, tuzlanıp biberlenir ve uygun (küçük) bir fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine sıvı yağ ve tereyağı sürülür. 250C'deki sıcak fırına konulur. Kızarmaya başlayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirilir. Daha sonra fırın sıcaklığı 190C'ye düşürülür. Ara ara çevirilip yağından tavuğun üzerine gezdirilerek 55-65 dakika civarı pişirilir.

Tavuk İçin Sos Hazırlama

Soğan ile havuç temizlenir ve gelişigüzel doğranır. Tavuğun pişmesine 10 dakika kala, soğan, havuç ve kekik tavuğun etrafına ilave edilir. Tavuk piştikten sonra tepsi fırından alınır ve tavuk başka bir kaba konur. Fırın tepsisine 2,5 su bardağı su konur, yarısından fazlası kaynatılarak çektirilir ve süzülür.

Servise Hazırlama

Yemeğin yanında patates kızarması ve hazırlanmış sos verilir. Ayrıca sebze garnitürleriyle de servis edilebilir.

Afiyet Olsun :)