Peynirli Yufka Böreği
Malzemeler ;
- 6 Adet yufka
- 500 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
Sos Mazlemeleri ;
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İçinin hazırlanmasında maydanozları ince ince kıyıp peynir ile karıştırın.
Sosu için yumurtayı çırpın daha sonrasında süt , sıvıyağ , yoğurdu ekleyin. Mikserle boza kıvamına gelene kadar çırpın.
Börek Hazırlama
Tepsinin içi sıvı yağ ile yağlayın. Yufka kenarları eşit olacak şekilde tepsinin 4 kenarından dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Yufkanın her yerine eşit dağıtılacak şekilde hazırlanan sosu eşit şekilde dağıtın. İç malzemesinide dengeli şekilde içine serpin. Bu işlemler 2. ve 4. ya da 3. ve 5. yufka için yapılır. 5. yufkanı tepsi dışına taşan kısımları içeriye doğru katlanır. 6. yufka ise üzerine düz bir şekilde yerleştirilir.
200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30 - 40 dakika pişirilir. Turbo fırında pişirecekseniz böreği 7 - 8 yerinden delmelisiniz. Eğer börek pişerken kabarırsa fırının açılarak böreğin tekrar delinmesi gerekir.
Afiyet Olsun :)