Peynirli Poğaça

Malzemeler :

  • 5 buçuk su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı çörek otu

Oda sıcaklığında bekletilmiş margarinin içine yumurta yoğurt kabartma tozu ve tuz katılarak yoğurulur. Un yavaş yavaş yedirilerek katılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.

Ayrı bir kapta beyaz peynir rendeden geçirilir. Ve maydanoz kıyılarak içine katılır.

20 dakika kadar dinlendirilmiş hamur ceviz büyüklüğünde 24 parçaya bölünür ve ele biraz yağ sürülerek yuvarlak bezeler yapılır. Her bir beze orta büyüklükte açılır. Ortasına hazırladığımız içten konularak yarım ay şeklinde katlanır. Bir birine değmeyecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sulandırılarak çırpılır ve fırça yardımı ille poğaçaların üzerine sürülür. En üste de çörek otu serpilir. 200 derecede ısıtılmış fırında verilerek yaklaşık 25 - 35 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun :)