Perde Pilavı
Malzemeler ;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 buçuk su bardağı su ya da tavuk suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tavuk göğsü ( haşlanmış )
- 2 adet soğan
- 50 gram antep fıstığı
- 50 gram badem
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- 1 adet yufka
- Tarçın , tuz , karabiber , yenibahar
- Çeyrek limon
- Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı;
Bir tencereye tavuk göğüsünü alalım üzerini kapayacak şekilde suyu , tuzu ve limon suyunu ekleyip pişirimeye bırakalım. Etimiz piştiğinde kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Badem ve antep fıstığını sıcak suda bekletip kabuklarını soyalım. Pirinçlerimizi yıkayalım. Tencereye yağı alıp soğanlarımızı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Pirinçleri de ekleyip kavuralım. Antepfıstığını , kuş üzümünü , bademleri ve tavuk suyunu ekleyerek ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavı ateşten aldıktan sonra tavuk etlerini ve baharatı ekleyip karıştıralım. Ortası delikli kek kalıbını margarinle yağlayalım. Yufkanın da ortasını delip kalıba serelim kenarlarını dışarıya taşıralım. İçerisine pilavı boşaltıp üzerine kapatalım. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökelim. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirelim. Kalıbı ters çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)