Parfe Pasta
Malzemeler ;
- yarım kilo muz
- 500 lt süt
- yarım kg kakaolu bisküvi
- 5 çorba kaşığı pudra şekeri
Sosu için ;
- 3 çorba kaşığı süt
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı kakao
- yarım su bardağı tozşeker
Sütü biraz ısıtalım. İçine şeker ilave edelim. Bu sütlü karışımı , kırdığımız bisküvilerin üzerine dökelim.Ardından muzları da ilave edelim. Bisküvileri ve muzları çatal yardımı ile ezelim. Bir şeffaf folyo yardımı ile kaba karışımı dökelim. Derin dondurucuda 1 - 2 saat bekletelim. Ayrı bir kapta yumurta , şeker ve kakaoyu çırpalım. Bir kaç kaşık süt ilave edelim. Ve pastamızı dondurucudan çıkarınca üzerinden folyoyu çıkarıp sosu dökelim.
Afiyet Olsun :)