Özbek Pilavı

Malzemeler ;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 buçuk bardağı et suyu ya da su
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 100 gram nohut
  • Tuz , karabiber
  • çeyrek limon suyu

Pirinçlerimizi tuzlu ve limonlu suda bekletelim. Tencereye sıvıyağın yarısını ekleyip etleride üzerine koyalım. Etlerimiz suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Ufak ufak doğradığımız soğanları ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Etlerin üzerini kapatacak şekilde suyu ekleyip baharatınıda ayarlayıp yumuşayana kadar pişirelim. Tencereyi ateşten aldıktan sonra haşladığımız nohutları içerisine atalım. Pirinçleri güzelce yıkayalım. Pirinçleri yağ ile birlikte kavuralım. Sıcak et suyunu döküp tuzunu ayarlayalım. Etli hazırladığımız harcı da ekleyip ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Demlendikten sonra arzuya göre servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)