Napoletana Soslu, Kıymalı ve Beşamel Soslu Barilla Lazanya

 Malzemeler

  • 1 Paket Barilla Lazanya
  • 1 Kavaboz Barilla Napoletana Sos
  • 400 Gr. Kıyma
  • 0.9 Lt. Süt
  • 50 Gr. Tereyağı
  • 50 Gr. Un
  • Bir Tutam Muskat Cevizi
  • Tuz

Pratik bir şekilde blonez sos (kıymalı sos) hazırlamak için; Yağda kavurduğunuz 400 gr. kıymanın üzerine Barilla Napoletana sosunu ekleyin ve ısıtın. Beşamel sos hazırlamak için; Geniş bir sos tavasında tereyağını eritin, içine unu ekleyip biraz kavurun. Daha sonra sütü soğuk olarak yavaş yavaş kavurduğunuz una yedirin. Karışımı çırparak topaklanmasını engellerken muskat cevizi ile tuz ekleyerek çeşnilendirin ve kaynatın. Barilla Lazanya ön pişirme gerektirmez, en iyi sonucu alabilmek için beşamel sosunuzu biraz sıvı tutmanız gerekmektedir. Fırına girebilen bir kabın tabanını yağlayın. Bir kepçe beşameli kabın tabanına yayın. Daha sonra 4 yemek kaşığı kıymalı sosu kabın tabanına yayın ve Barilla Lazanya yaprakları ile üzerini kapatın. Son işlemi 4 kez daha toplamda 5 kat elde edecek şekilde tekrarlayın. Her kat arasına 15 gr rendelenmiş permesan peyniri ekleyin. Her bir lazanya yaprağının kenarlarını bolca beşamel ve kıymalı sos ile kapladığınızdan emin olun. Lazanyayı önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Afiyet Olsun :)