Muhallebili İncirli Kek

Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 adet kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz için
  • 1 kg. süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay kaşığı margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

İncirleri sıcak suda 5 dk. bekletin. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Kek için yumurta şekeri köpürene kadar çırpın. Un, K.tozu, tarçını ekleyin ve sonra cevizleri ekleyin. En son inciri una bulayarak karışıma ekleyin. Orta boy borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. (35-40 dk.). Fırından çıkınca 5 dk. bekleyin ve ıslatmak için hazırladığınız karışımı dökün. Soğuk muhallebi için bütün malzemeleri (uni nişasta, şeker ve süt) karıştırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin. Isındıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştırarak kekin üzerine dökün. En üstüne de hindistan cevizini dökün.

Afiyet Olsun :)