Minik Kayısı Pastaları

Malzemeler ;

  • 250 gr kayısı
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 buçuk su bardağı su

Hamuru içi ;

  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 4 adet yumurta

Kreması için ;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 paket vanilya

Hamur için bir tencereye 1 su bardağı su 2 kahve fincanı margarini koyup kaynatalım. Margarin eridiği zaman 1 buçuk su bardağı unu ekleyip hızlı hızlı karıştıralım. Hamur toparlanınca ateşten alalım. Soğumaya bırakalım , hamur soğuduğu zaman yumurtaları tek tek yedirerek içerisine kıralım. Elimizi hafif yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 140 dereceli fırına koyalım. Alt üst güzelce piştikten sonra fırını kapatalım ama kesinlikle fırın soğuyana kadar kapağını açmayalım. Fırın soğuyana kadar kayısıları ortadan ayıralım. 1 su bardağı şekeri su ile kaynatalım. Kayısılarıda ekleyelim ve kayısılar hafif yumuşayıp şekeri emene kadar bekletelim.

Krema için ; 1 yumurta sarısını çırpalım içerisine 1 su bardağı sütü , unu ve 1 çay bardağı şekeri ekleyerek iyice çırpalım. Ateşe alıp koyulaşana kadar pişirelim. Ateşten aldıktan sonra içerisine vanilyayı ekleyelim. Margarinide eritmeden içerisine atıp mikserle çırpalım. Pişiridğimiz hamurların bir tarafından ufak kesikler yaparak açalım içine yaptığımız krema ve kayısıları koyup servis tabağına yerleştirelim. En son üzerine kalan kayısı şerbetini hafifçe gezdirelim.

Afiyet Olsun :)