Milföy Sarmalı Tavuk

Malzemeler ;

5 tavuk budu

2 adet soğan

1 adet havuç

çeyrek limon suyu

10 adet milföy

1 yumurta sarısı

Tuz

Butlarımızı yıkayıp haşlamak için genişçe bir tencereye koyalım. İçerisine soğanları iri bir şekilde doğrayıp , havuç , limon ve tuz ile birlikte ekleyelim. Üzerlerini kapatacak şekilde suyu da ekleyip haşlayalım. Butlarımızı delikli kepçe yardımı ile alıp kenara ayıralım. 2 milföyü birleştirip merdane yardımı ile açalım. Butlarımızı milföy hamuruna saralım. Üzerlerine yumurta sarısını sürelim. Butların kemikli kısımlarını folyo yardımı ile saralım. 220 derecelik ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Servis esnasında havuç ve soğanları görsel olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)