Mantarlı Bonfile

Malzemeler ;
- yarım kilo bonfile
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 350 gr mantar
- 2-3 sivribiber
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 75 gr kaşar rendesi
- 1 çorba kaşığı salça
Bonfileleri güzelce 2 tarafınıda kızartalım. Ayrı bir tavaya sıvıyağ alalım ve doğranmış soğanları kavuralım. İnce uzun uzun dilimlediğimiz mantarlarıda ekleyelim. Küp küp doğranmış domatesleri , sivribiberi , tuzu ve karabiberide ekleyerek 3-4 dakika daha kavuralım. Mantarlı harcı ateşten alıp galeta ununu ilave ederek karıştıralım. Bonfileleri fırın kabına dizelim üzerine mantarlı harcı üzerine yayalım ve kaşar rendesini üzerine serpelim. 2 su bardağı su ile salçayı inceltip fırın kabına dökelim. Isıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)