Mantarlı Bonfile

Malzemeler ;

  • yarım kilo bonfile
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 350 gr mantar
  • 2-3 sivribiber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 75 gr kaşar rendesi
  • 1 çorba kaşığı salça

Bonfileleri güzelce 2 tarafınıda kızartalım. Ayrı bir tavaya sıvıyağ alalım ve doğranmış soğanları kavuralım. İnce uzun uzun dilimlediğimiz mantarlarıda ekleyelim. Küp küp doğranmış domatesleri , sivribiberi , tuzu ve karabiberide ekleyerek 3-4 dakika daha kavuralım. Mantarlı harcı ateşten alıp galeta ununu ilave ederek karıştıralım. Bonfileleri fırın kabına dizelim üzerine mantarlı harcı üzerine yayalım ve kaşar rendesini üzerine serpelim. 2 su bardağı su ile salçayı inceltip fırın kabına dökelim. Isıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun :)