Mantar Soslu Bonfile

Malzemeler ;
- yarım kilo bonfile
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 350 gram mantar
- 2-3 adet sivri biber
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 75 gr kaşar rendesi
- 1 çorba kaşığı salça
Bonfilelerimize tuz ve karabiber serpelim. Kızdırdığımız yağda güzelce kızartalım. Ayrı bir tava da sıvıyağ alalım. Doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Dilimlediğimiz mantarları da içerisine ekleyelim. Kare şeklinde doğradığımız domatesleri , sivri biberleri , tuzu ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edelim. Harcı ateşten alıp galeta unu ilave edip karıştıralım. Bonfileleri fırın kabına dizelim , üzerine mantarlı harcı yayarak kaşar rendesini serpelim , salçayı 2-3 su bardağı su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltalım. 200 derecelik ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşinceye kadar pişirip arzuya göre istediğimiz zaman servis edelim.
Afiyet Olsun :)