Lor Tatlısı

Malzemeler ;

  • 3 yumurta
  • yarım kilo tuzsuz peynir
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı erimiş margarin
  • Alabildiği kadar irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • süslemek için hindistan cevizi

Şerbeti için ;

  • 4 buçuk su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Hamur kabına beyaz peyniri , yumurtaları eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yoğuralım. Elenmiş unu , kabartma tozunu , vanilyaları , hindistan cevizini ekleyelim. İrmiği yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan kıvama getirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurları 190 derecelik ısılı fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Bir tencereye şekeri ve suyu alıp 5 dk kaynatalım. Limon suyunu biraz daha kaynatalım. Tatlı hamurları piştiğinde üzerine kaynar şerbeti dökelim. Tatlımız şerbeti emdiğinde üzerini arzuya göre süsleyip servis edebiliriz.

Afiyet Olsun :)