Limonlu Kek Tarifi

318993_10151083123090773_1963921748_n

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı (300-350 gram) un
  • 1 adet limon

Hazırlanışı

- yumurta ve şeker iyice çırpılır.

- limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir. İçinin suyu sıkılır.

- yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.

- son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.

- kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabukları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…