Limonlu Kek Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı (300-350 gram) un
- 1 adet limon
Hazırlanışı
- yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir. İçinin suyu sıkılır.
- yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
- son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.
- kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabukları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…