Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır ?
Malzemeler
- 125 Gr. bardak toz şeker
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 1 Adet limon
- 1 Adet limon kabuğu
- 500 Gr. Labne (Peynir)
- 2-3 Adet yumurta
- 1 Kaşık vanilya özü
- 1 Çay bardağı krema
Kek Tabanı İçin
- 2 Paket Burçak bisküvi
- 100 Gr. Tereyağ
Limonlu Sos İçin
- 3 Yumurtanın sarısı
- 2 Limonun suyu
- 1 Çay kaşığı tereyağ
- 50 Gr. tereyağ
- 100 Gr. toz şeker
- 1 Yemek kaşığı krema
Hazırlanışı;
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Taban için; Bisküvileri mutfak robotu ile küçücük toz haline geline kadar rondolayın. Daha sonra 15 dakika kadar pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın.
Krema için; Krem peynirimizi bıçak veya çatal ile ezin ve üzerine şeker ekleyin. Pütürcükleri gidene kadar 4-5 dakika kadar çırpın. Limon suyunu, kabuk rendesini ve kremayı ekleyin ve çırpın. Bunları çırptıktan sonra limon suyunu ve kabuk rendesini kremaya ekleyin ve mikserin hızını azaltın ve yumurtaları ekleyin. Tuz ve Vanilyayı ekledikten sonra 10-15 saniye daha çırpın. Kremalı malzemeyi önceden pişirdiğiniz bisküvili tabanın üstüne dökün ve fırına verin ve 40-45 dakika pişirin.
Ortası yumuşak olmalı ve rengi de çok koyu olmamalı ve kenarları ise kalıptan ayrılmış olmalı. Dikkat edin çok fazla pişirmeyin. Fırından çıkartıp 2 saat kadar soğumasını bekleyin.
Sos için; Altı kısılı bir şekilde bir tencere suyu kaynamaya bırakın. Bir kapa yumurtaları koyun ve çırpın ve şeker ekleyin. Sıcağa dayalı bir kap içerisinde karıştırdığımız şeker ve yumurtayı tencerenin üzerine yerleştirin. Kenarlara doğru karıştırmaya devam ediniz ve bu sırada limon suyunu ekleyelim. Sosumuz koyulaştığı zaman tereyağını ve kremayı ekleyin ve kabı tencerenin üzerinden alın. Kekimiz iyice soğuduktan sonra sosumuzu üzerine dökelim ve 5-6 saat boyunca buzdolabına kaldıralım.
Afiyet Olsun ! :)