Kuzu Kol Sarma

Malzemeler ;

  • 1 adet kuzu kol
  • 2 dilim ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz , biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı ;

Maydonozu ince ince kıyıp içine ekmek içini ufalayın. Sarımsak kekik karıştırılarak harç hazırlanır. Kuzu kolun kemiklerini çıkarıp fazla olan yağlarını temizleyelim. Kolun iç kısmına tuz serpilerek biber salçasını sürelim. Yukarıda hazırladığımız karışımın tamamını kolun üzerine sürelim. Daha sonra kolu silindir şeklinde sarıp mutfak ipi ile bağlayalım. 250 derecede yağlayıp tuzladığımız kol fırına verilir. 25 dakika piştikten sonra fırın ısısı 190 dereceye düşürülerek 90 dakikaya yakın pişirilir. Fırını kapatmadan 15 dakika önce fırına bir bardak su konur. Servisi arzunuza göre şekillendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)