Kuzu Kapama

- 350 gram yağsız kuşbaşı et
- 4 - 5 taze soğan
- 1 / 4 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet patetes
- 1 adet havuç
- 1 adet marulun göbek kısmı
- 4-5 dal dereotu
- Tuz , karabiber
Tencereye sıvıyağ ve etleri alalım , suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Etlerin üzerini kapayacak şekilde sıcak su , tuz ve karabiberi ekleyelim. Etlerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Kare kare doğradığımız patatesleri , havuçlarımızı , iri şekilde doğradığımız soğanları ekleyip pişirmeye devam edelim. Yemeğimiz piştikten sonra ateşten almamıza yakın marul göbeğini ve kıyılmış dereotunu ekleyelim. İsteğinize göre servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)