Kuzu Kapama

Malzemeler ;

  • 350 gram yağsız kuşbaşı et
  • 4 - 5 taze soğan
  • 1 / 4 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet patetes
  • 1 adet havuç
  • 1 adet marulun göbek kısmı
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz , karabiber

Tencereye sıvıyağ ve etleri alalım , suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Etlerin üzerini kapayacak şekilde sıcak su , tuz ve karabiberi ekleyelim. Etlerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Kare kare doğradığımız patatesleri , havuçlarımızı , iri şekilde doğradığımız soğanları ekleyip pişirmeye devam edelim. Yemeğimiz piştikten sonra ateşten almamıza yakın marul göbeğini ve kıyılmış dereotunu ekleyelim. İsteğinize göre servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)