KUŞ YUVASI TATLISI
Malzemeler
- 125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- bir fiske tuz
- bir paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- yarım limon suyu
- Üzeri için: Krem şanti
Yapılışı
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru merdaneyle yarım cm.kalınlığında açın
- Bir çay bardağı yardımıyla keserek daireler elde edin.
- Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sürpriz yumurta kabı kardımıyla keserek simit şekli verin.
- Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste dizip içi boş yuvalar elde edin.Yalnız iki şeklinin arasına yumurta sürüp birbirine yapıştırın
- isterseniz üzerlerine de yumurta sarısı sürebilirsiniz.
- 175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Sıcak şerbete ılık tatlılardan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastırın.
- 1 dakika bekletip çıkarın.Diğer tatlılarıda bu şekilde yapın.Bir tepsiye dizin.Kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
- Herbir tatlının içine yarım ceviz koyup üzerine krem şantiden dökün
- kremayı, servis edeceğiniz zaman üzerine koymanız daha iyi olur.