Kuru Kabak Mantısı

Malzemeler;

  • 100 gr Kuru Kabak
  • 50 gr Kuru Biber
  • Tuz

Üzerine;

  • 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
  • 1 Çorba Kaşığı Kuru Nane
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Çorba Kaşığı Ezilmiş Sarımsak
  • Tuz

Hazırlanışı;

Kabak ve biberleri 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Süzülmüş sebze ve makarnayı harmanlayın. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün. Alternatif olarak ayrı bir tavada, tereyağında kırmızı biber ve naneyi köpürterek üzerine dökün.

Afiyet Olsun :)