Kuru Bakla Ezmesi
Malzemeler ;
- 3 su bardağı kuru bakla
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy havuç
- 1 adet kereviz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tane defne yaprağı
- 3 bardak su
- yarım limon
- yarım bardak zeytinyağ
- 2 kahve fincanı un
Baklayı akşamdan ıslatalım. Ertesi günde ayıklamasını yapalım. Baklaları bir tencereye alalım. İçerisine havuç , kereviz , defne yaprağı , tuz , karabiber , su , limon , iri iri kesilmiş soğan da eklenir. Orta ateşte 1 saate yakın kaynaması gerekmektedir. Ayrı bir tencereye zeytinyağ ve un eklenir. 5 dakika kadar kavrulur. Üzerine süzdüğümüz baklayı koyalım. Orta ateşte kaynamaya başlar başlamaz ateşten alınır ve servis tabağına konur. Soğuk servis edilir.
Afiyet Olsun :)