Kuru Bakla Ezmesi

Malzemeler ;

  • 3 su bardağı kuru bakla
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet kereviz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tane defne yaprağı
  • 3 bardak su
  • yarım limon
  • yarım bardak zeytinyağ
  • 2 kahve fincanı un

Baklayı akşamdan ıslatalım. Ertesi günde ayıklamasını yapalım. Baklaları bir tencereye alalım. İçerisine havuç , kereviz , defne yaprağı , tuz , karabiber , su , limon , iri iri kesilmiş soğan da eklenir. Orta ateşte 1 saate yakın kaynaması gerekmektedir. Ayrı bir tencereye zeytinyağ ve un eklenir. 5 dakika kadar kavrulur. Üzerine süzdüğümüz baklayı koyalım. Orta ateşte kaynamaya başlar başlamaz ateşten alınır ve servis tabağına konur. Soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun :)