Küçük Sakız Kabak Dolması

899418d8-0b89-43a6-ab86-059aba6075f9_16x9_600x338

MALZEMELER

10 adet küçük sakız kabak

300 gr. kıyma

3 sap taze soğan

2 diş sarımsak

1/2 kurusoğan

1/2 demet dereotu

1 çaybardağı bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

1 kahve fincanı sıvıyağ

1tatlı kaşığı kuru nane

1/2 çaykaşığı tarçın

1/2 çaykaşığı karabiber

1 yemek kaşığı pirinç

1 tatlıkaşığı tuz

Su

Terbiyesi için:

2 Su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI

* 1 kahve fincanı sıvıyağda küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun, ezilmiş sarımsak, kıyma, pirinç, dereotu ve baharatları ilave edip 5 dk. soteleyin.

* Kabakları iyice yıkayın ve soymayın (benimkiler çok zedelenmiş olduğu için kabak oyacağı ile hafifçe üstünü aldım).

* Kabakların başını ve sonunu kesin.

* Kabak oyacağı ile içlerini dikkatlice oyun, kabakların yırtılmamasına dikkat edin (ağzı dar kabakları çay kaşığının sapıyla oyabilirsiniz).

* Kıyma harcı ile kabakları doldurun.

* 1 çay bardağı kızgın sıvıyağında, doldurduğunuz kabakarın her tarafını iyice kızartın.

* Kabakları tencereye alıp tek sıra halinde yatırarak dizin.

* Üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın.

* Yemeğin suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu terbiyeyi ılıtın.

* Terbiyeyi kabak tenceresinin kenarından akıtarak döküp karışması için hafifçe sallayın ve 5 dk. pişirip kapatın.

* Tabaklara aldığınız kabakların üzerine terbiyeli suyundan da ilave edip sevis yapın.