Küçük Sakız Kabak Dolması

MALZEMELER
10 adet küçük sakız kabak
300 gr. kıyma
3 sap taze soğan
2 diş sarımsak
1/2 kurusoğan
1/2 demet dereotu
1 çaybardağı bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çaykaşığı tarçın
1/2 çaykaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlıkaşığı tuz
Su
Terbiyesi için:
2 Su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
* 1 kahve fincanı sıvıyağda küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun, ezilmiş sarımsak, kıyma, pirinç, dereotu ve baharatları ilave edip 5 dk. soteleyin.
* Kabakları iyice yıkayın ve soymayın (benimkiler çok zedelenmiş olduğu için kabak oyacağı ile hafifçe üstünü aldım).
* Kabakların başını ve sonunu kesin.
* Kabak oyacağı ile içlerini dikkatlice oyun, kabakların yırtılmamasına dikkat edin (ağzı dar kabakları çay kaşığının sapıyla oyabilirsiniz).
* Kıyma harcı ile kabakları doldurun.
* 1 çay bardağı kızgın sıvıyağında, doldurduğunuz kabakarın her tarafını iyice kızartın.
* Kabakları tencereye alıp tek sıra halinde yatırarak dizin.
* Üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın.
* Yemeğin suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu terbiyeyi ılıtın.
* Terbiyeyi kabak tenceresinin kenarından akıtarak döküp karışması için hafifçe sallayın ve 5 dk. pişirip kapatın.
* Tabaklara aldığınız kabakların üzerine terbiyeli suyundan da ilave edip sevis yapın.