Krem Karamel
Malzemeler ;
- 4 yumurta
- 2 su bardağı süt
- yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 2 paket vanilya
Karameli için ;
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı su
Karameli hazırlamak için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek şerbet karamelleşip açık renkli bir pekmez görüntüsü alana kadar pişirelim. 1 çorba kaşığı karameli tek kişilik karamel kaplarının veya fırın kaplarının taban kısmına paylaştıralım. Bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürtmeden çırpalım. Sütü ve vanilyaları ekleyip 30 san,ye daha çırparak fırın kaplarının içine paylaştıralım. Kenarlı bir tepsiye fırın kaplarını sıralayalım. Tepsiyi , karamel kaplarının yarısına gelecek kadar su koyarak üzerlerini alüminyum folyo ile kapatalım. Krem karamelleri 130 derecelik ısıtılmış fırında katılaşana kadar pişirelim. Krem karamelleri fırından alıp ılıtalım. Sonra buzdolabında birkaç saat soğutalım. Servisten önce krem karamellerin çevresinde birkaç dolaştırarak kabından ayıralım. Servis tabağına ters çevirerek dökelim.
Afiyet Olsun :)