Köfte Mantolu Patlıcan Kebabı

Bu patlıcan yemeğini ilk kez bir forum sitesinde Adıyaman Köftesi adıyla görmüştüm. Fakat Adıyaman yemekleri ile ilgili yaptığım araştırmada Adıyaman’a ait böyle bir yemeğin olmadığını gördüm. Eğer Adıyaman’lı olup da bu yemek bize ait diyen varsa beni uyarsın. Yanlış bilgilendirme yapmayayım diye yemeğin adını kendime göre değiştirdim.

Adı veya yöresi ne olursa olsun, muhteşem bir yemek. Közlenmiş patlıcan zaten başlı başına enfes bir yemek. Ama zor olmayan, kebap tadındaki bu yemeği mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.

***Patlıcanlı Köfte Tarifi***

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • Köfte harcı için:
  • 600 gr. yarım yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Adıyaman Köftesi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları közleyin. Ben ocak üzerinde közlüyorum.
  • Kabuklarını soyup temizleyin.
  • Soğanı rendeleyin. Köfte malzemelerini iyice yoğurun. Az yoğurursanız köfte pişerken dağılabilir.
  • Bir strech film üzerine köfte harcından bir parça alıp yayın.
  • Orta kısmına bir patlıcanı koyun ve strech film yardımıyla sıkıca köfte harcını üzerine kaplayın.
  • Elinizle baş ve alt kısımlarını düzeltin.
  • Bir fırın tepsisine patlıcan köftelerini dizin ve üzerine hafif yağ gezdirin.
  • 200 derecelik fırında,üzerini örtmeden kızarana kadar pişirin.
  • Ben üzerine çok az domates sosu döktüm ama hiç gerek yoktu.
  • Afiyet şifa olsun, şükrünüz bol olsun.