Kıymalı Yufka Böreği
Malzemeler ;
- adet yufka
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 4 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- yarım fincan sıvı yağ
- yarım demet dereotu
- 400 gram kıyma
isteğe bağlı karabiber ve gerekli miktarda tuz
Hazırlanışı;
Az sıvı yağa soğanı kıyıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıyma ilave ederek 5-10 dakika daha kavuralım. Ateşten alındıktan sonra maydanoz ve dereotu içine karıştırarak tuz ve karabiberi ilave edelim.
Ayrı bir kapta yumurtayı çırpalım sütü azcık ısıtalım ve içine katalım. Terayağını da eritip ilave edelim.
Tepsiyi yağlayıp bir yufkayı kenarından taşacak şekilde serelim. Diğer yufkaları tepsi boyutunda ayarlayalım. Her yufkanın üzerine süt ile hazırladığımız karışımı fırça yardımı ile sürelim ve iç harçtan koyalım. Her yufka için aynı işlemi yapalım. Yufkalar bitince tepsinin kenarlarından taşan yufka içine doğru katlanarak düzeltelim. Son olarak böreğin üzerine biraz tereyağı sürelim.
180 - 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar 35-45 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun :)