Kese Böreği

Malzemeler ;
- 4 yufka
- 2 yumurta
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1 demet haşlanmış maydanoz sapı
içi için ;
- 1 buçuk su bardağı nohut (akşamdan haşlayalım)
- yarım su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığından kimyon
- tuz
Nohutlarımızı yumuşayana kadar haşlayalım ve blendırdan geçirelim. Püre haline gelince içerisine ceviz , tuz ve baharat ekleyelim. Yufkamızı masaya serelim üzerine çırpılmış yumurtayı sürelim. Kase yardımı ile yuvarlak parçalar çıkaralım yufkadan. Yuvarlak parçalar içerisine nohutlu karışımı koyup torba gibi büzüp toplayalım. Haşlanmış maydanoz saplarından da yardım alarak bağlayalım. Keseleri kızdırılmış yağda kızartıp bir peçete üzerinde fazla yağsını aldıktan sonra servis edelim.
Afiyet Olsun :)