Kepekli Havuçlu Kek

Malzemeler ;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 buçuk su bardağı esmer şeker
  • 1 buçuk su bardağı ceviz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet havuç
  • alabildiğine tam buğday unu

Vanilya sosu ;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Havuçları rendeleyip yüksek ateşte soteleyip 3 dk kavuralım. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım. İçerisine sütü , sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edelim. Hemen ardından havucu , cevizi, tarçını , kabartma tozunu ve tam buğday ununu ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım. Karışımı kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında keki 1 saat pişirelim. Kalıbı ters çevirip keki çıkaralım üzerine vanilyayı dökelim.

Vanilya için ; sütü , şekeri , vanilyayı , nişastayı ve yumurta sarısını koyup sürekli karıştıralım. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştıralım kabuklanmaması için. Eğer kıvamı çok kalın olursa süt ile biraz yumuşatabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)