Kepekli Havuçlu Kek

Malzemeler ;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 buçuk su bardağı esmer şeker
- 1 buçuk su bardağı ceviz
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet havuç
- alabildiğine tam buğday unu
Vanilya sosu ;
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
Havuçları rendeleyip yüksek ateşte soteleyip 3 dk kavuralım. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım. İçerisine sütü , sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edelim. Hemen ardından havucu , cevizi, tarçını , kabartma tozunu ve tam buğday ununu ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım. Karışımı kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında keki 1 saat pişirelim. Kalıbı ters çevirip keki çıkaralım üzerine vanilyayı dökelim.
Vanilya için ; sütü , şekeri , vanilyayı , nişastayı ve yumurta sarısını koyup sürekli karıştıralım. Ocaktan aldıktan sonra ara ara karıştıralım kabuklanmaması için. Eğer kıvamı çok kalın olursa süt ile biraz yumuşatabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)