Kekikli Baharatlı Kuzu Pirzola
Malzemeler:
1 kg kuzu pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı: Zeytinyağı, tuz, ezilmiş sarımsak karışımı içinde pirzolaları en az 1-2 saat bekletin, 180 derece ısıtılmış fırında fırın kabına yağlı kağıt serip pirzolaları sostan çıkartıp tepsi üzerine dizin 15 dakika fırında pişirin, çıkarmadan 3-4 dakika önce kekiği etlerin üstüne serpin ve sonrasında fırından çıkartın.
Patates tavsiyesi
2 adet patates tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzerek kurulayın. Kızgın yağda kızartın. 1 adet piyazlık incecik doğranmış soğanı 1 kaşık zeytinyağı içinde pembeleştirene kadar kavurun. Patatesleri ekleyip soğanla harmanlayıp tuz, karabiber, kekik, pul biber ve ezilmiş sarmısakla kavurun, etin yanında sıcak olarak servis yapın.