Karnıyarık

Malzemeler ;
- 5-6 adet patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 350 gr kıyma
- 2-3 sivri biber
- 3 orta boy domates
- yarım demet maysanoz
- yarım çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
Patlıcanları alacalı şekilde soyalım. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartalım. Kızarttığımız patlıcanları yayvan bir tencereye alalım ve ortadan hafifçe uzun şekilde keselim. Bir tavaya sıvıyağ ile soğanları kavuralım. Kıymayıda ekleyip 2 dk daha kavuralım. Küp küp doğradığımız domates ve biberleride ekleyip kavuramaya devam edelim. Tuzunu ayarlayı kıyılmış maydanozuda ekleyelim. Harcımızı patlıcanların kestiğimiz bölgelerine dolduralım. Üzerlerine arxzuya göre biber dilimi ya da domates dilimi koyalım. Salçayı bir su bardağı su ile inceltip tenceeye dökelim. Ağır ateşte pişirelim.
Afiyet Olsun :)