Karadağ Pastası

Malzemeler ;

  • 3 yumurta
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk çorba kaşığı kakao

İçi için

  • 2 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 çorba kaşığı çokokrem
  • 200 gr vişne , çilek veya muz

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını birbirinden ayıralım. Yumurtaların aklarını şekerle köpürene kadar çırpalım. Ayrı bir yerde de yumurtaların sarılarını çırpalım. Yumurta sarılarının içerisine sütü , unu , nişastayı , kabartma tozunu ekleyip en düşük seviyede çırpalım. En son yumurta aklarını ekleyelim. Kalıbımızın kenarlarını yağlayalım alt kısmına da yağlı kağıt koyalım. Karışımı boşaltıp 170 derecelik fırında pişirelim. Pastanın durumuna göre ister 2'e ister 3'e  ayıralım. Krem şantimizi çırpalım krema haline getirelim. çokokremide ekleyip tekrar çırpalım. Kekimizin aralarına kremadan sürelim. Aradaki katlara vişnelerimizi dizelim. Pastamızın üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Buzdolabında beklettikten sonra servise sunabiliriz.