Kandil Simidi
Malzemeler ;
- 250 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- 1 buçuk çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Un hariç diğer tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi denilen kıvama ulaşınca hamurdan ufak parçalar koparıp silindir şekline sokuyoruz. Silindirin şeklindeki hamurların 2 ucunu birleştirip yuvarlak yapıyoruz. 1 yumurtayı kırıp çırptıktan sonra Bu yuvarlak hamurları önce yumurtaya daha sonra susama buluyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)