Kakaolu Revani
Malzemeler;
- 4 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 4 Kahve Fincanı Un
- 4 Kahve Fincanı Yoğurt
- 4 Kahve Fincanı İrmik
- 4 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
- 1,5 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çorba Kaşığı Kakao
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
Şerbeti İçin;
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 2,5 Su Bardağı Su
- 1 Adet Limon Suyu
Hazırlanışı;
Şekerle yumurtayı 10 dakika çırpın. Un, yoğurt, irmik, margarin ve kabartma tozunu ilave edin. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayırın. Kalan karışımı ayçiçeği yağıyla tepsiye dökün. Tepsideki tatlının üzerine kakaolu karışımı dölün. 180 dereceye ayarlanmış fırında, kızarana kadar pişirin ve tatlı fırında pişerken şerbetini hazırlayın. Şekerli suyu 15 dakika kaynatın. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti fırından çıkan tepsinin üzerine dökün.
Afiyet Olsun J