Kahvaltı İçin Domatesli Bruschetta

IMG_2807  btr word bruschetta

Domatesli bruschetta İtalyan mutfağına ait, nefis bir kahvaltılıktır. Yapımı gayet kolay ve son derece lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler

  • Bir kaç dilim istediğiniz bir ekmek türü
  • 4 adet küçük lezzetli domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sızma zeytinyağı
  • Bir avuç taze fesleğen
  • Kuru nane (kendim ekledim)
  • Sumak (kendim ekledim)
  • Balsamik sirke veya nar ekşisi
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı

  • Öncelikle ekmekleri kızartıyoruz. Bu çok önemli.
  • Sıcak kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine ezilmiş sarımsakla zeytinyağını gezdirin.Eğer çiğ sarımsak tadı istemiyorsanız sarımsakla tatlandırdığınız zeytinyağını ekmeğin üzerine sürebilirsiniz. Bir miktar zeytinyağının içinde bütün bir veya zeytinyağı miktarına göre birkaç diş sarımsağı bekletirseniz sarımsak aromalı zeytinyağını elde etmiş olursunuz. Zeytinyağı+ sarımsak ikilisini ısıtmakta hızlı çözüm ama zeytinyağının tadını kaybetmemesi için bu tarifte tavsiye etmiyorum.
  • Ekmekleri hazırladıktan sonra ayrı bir kapta, minicik doğradığınız domates, biber ve taze fesleğenleri karıştırın. Sumak , nane, tuz ve nar ekşisi ekleyin. Bir miktar zeytinyağı gezdirdikten sonra ekmeklerinizin üzerine bu karışımı bütünüyle boca edin.
  • Peynirli olmasını isterseniz, domates karışımına dilediğiniz türde peyniri doğrayabilirsiniz.