Kadayıflı Bukle

Malzemeler;

  • 1 Paket Yumurtalı Bukle
  • 300 Gr. Kadayıf
  • 250 Gr. Kuzu Ciğer
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 6 Çorba Kaşığı Erimiş Tereyağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Çay Bardağı Bezelye
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Kişniş Tohumu
  • Tuz

Kadayıf Sosu

  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Süt

Hazırlanışı;

Küp şeklinde doğranmış ciğerleri sıvı yağda kızartın. Yağın fazlasını süzerek kenara alın. Soğanları ay şeklinde doğrayın havuçları da küp şeklinde doğrayın. Aynı tencerede soğanları ve havuçları da küp şeklinde doğrayın. Aynı tencerede soğanları ve havuçları kavurun üzerine su ilave ederek bir taşım kaynatın ve makarnayı ilave edin. Makarnayı pilav gibi kendi suyunu çekene kadar pişirin. Diğer malzemeleri, şeker, limon suyu ve ciğerleri ilave edip harmanlayın. Sos malzemelerini aynı bir kasede karıştırın. Erimiş tereyağında fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını fırın tepsisine döşeyin. Hazırladığınız makarnayı da kadayıfların üzerine dökün ve kalan kadayıfları üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sosu erimiş tereyağınla karıştırın ve üzerine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar pişirin.

Afiyet Olsun :)