Kabak Mücveri
Malzemeler ;
- 4-5 adet kabak
- 2 yumurta
- 4-5 dal taze soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
- 1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için kullanılacak)
- 1,5 - 2 çay bardağı un
- Peynir (isteğinize göre ekleyebilirsiniz)
- Tuz , karabiber
- 1 adet kabartma tozu
Kabakları soyup yıkayalım güzelce rendeleyelim. Kabağın suyunu salması için üzerine tuz serpip kısa bir süre bekleyelim.
Kabaklarımızın suyunu elimizle sıkarak çıkarabiliriz. Diğer malzemeleri de dereotu , maydanoz , soğan doğrayarak ekleyelim. Kalan malzemeleride
katarak iyice karıştıralım. Kızarmış yağda çorba kaşığı yardımı ile kabak karışımını koyup iki tarafınında kızarmasını sağlayalım. Arzunuza göre süsleyip
servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)