Kabak Lazanyası İle Enerjinizi Depolayın

Enerji depolamak için, kabak lazanyası tarifi

Malzemeler

  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Havuç
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 300 Gr. Kıyma
  • 400 Gr. Domates Salçası
  • 20 Gr. Terayağı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 500 Gr. Kabak
  • 50 Gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • Süt

Hazırlanışı

Havucun, kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyun. Soğan ile havucu küp şeklinde doğrayın ve sarımsakları rendeleyin. Tavaya zeytinyağını koyarak soğanı ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyin. Son olarak bu karışıma havuç, domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika kavurun. Fırın tepsinize öncelikle ince ince kestiğiniz kabakları dizin. Bir yemek kaşığı yardımıyla kıymalı harcı ve beşamel sosu kabakların üzerinde gezdirin. Son olarak rendelenmiş peyniri üzerine dökün ve bu işlemleri hazırladığınız malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Hazırladığınız tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. İyice yumuşayan kabakları servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)