Ispanaklı Tavuk Göğsü Sarması

Hazırlanışı;

Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Göğüs etini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa batırıp çıkararak kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü, sık sık çevirerek üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartalım. Göğüs etini fırın kabına alalım. Salçayı 1 - 1,5 su bardağı su ile inceltip fırın kabına boşaltalım. Göğüs etinin üzerine kaşar rendesi serperek 220 C ısıltılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.

Malzemeler;

  •  2 Tavuk Göğsü (Kemiksiz)
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 1/2 Kg. Ispanak
  • 2 Çorba Kaşığı Yağ
  • 5 Çorba Kaşığı Un
  • 5 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Yumurta
  • Kızarmak İçin Sıvı Yağ
  • Tuz ve Karabiber

 Afiyet Olsun :)