Ispanaklı Balık

Malzemeler ;
- 750 gr beyaz balık fileto
- yarım kilo ıspanak
- 2 çorba kaşığı sirke
- 4 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı krema
- 1 su bardağı rende kaşar
- 4 adet ançuez (konserve)
- yarım su bardağı galeta unu
- yarım su bardağı rende cheddar peyniri
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı;
Öncelikle balığımızı 2 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı sirke ,tuz , karabiber ve yarım bardak suyla önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirelim. Balığımızı kılçıklarından temizleyelim. Ispanağı ince ince kıyım haşlayalım ve süzelim. Unu bir tencereye alalım 2 çorba kaşığı tereyağ ile güzelce kavuralım. Yavaş yavaş sütü ilave edelim ederken karıştıralım. Kaynayana kadar kısık ateşte kalsın. Krema , ançuez ve rende kaşar peynirinide ilave edelim ve 1 dk daha ateşte bırakalım. Son olarak da balıkları ilave edin. Fırın tepsimizi yağlayalım. Cam olursa eğer daha rahat edersiniz. Tepsinin alt kısmına ıspanakları üstüne balıklı sosu ve en üstüne tekrar ıspanakları serelim. Galeta unu ile cheddar peynirini karıştırıp ıspanaklı balıkların üzerine serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)