İrmik Çorbası
Malzemeler ;
- 1 adet tavuk ya da piliç
- 1 bardak ince irmik
- 6 su bardağı su
- 2 adet havuç
- 2 adet kereviz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 limon
- 3 yumurta
Tavuk güzelce yıkanır tencereye konur ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynarken üzerinden köpüğü alınır. Havuç ve kereviz yıkanıp ufak ufak doğranır. Tuz ilave edilerek 1 saat kadar kaynamaya bırakılır. Tavuk suyu bir tencerede süzülür. Ve tekrar kaynaması için ocağa alınır , kaynayınca ocaktan indirilir. Yumurta sarısı limon ile birlikte çırpılarak karıştırılır. Çorbaya ilave ederken karıştırmaya özen gözterelim. Tavuğun göğüs etleri ufak ufak kesilip çorbaya ilave edilir.
Afiyet Olsun :)