İrmik Çorbası

Malzemeler ;

  • 1 adet tavuk ya da piliç
  • 1 bardak ince irmik
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 limon
  • 3 yumurta

Tavuk güzelce yıkanır tencereye konur ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynarken üzerinden köpüğü alınır. Havuç ve kereviz yıkanıp ufak ufak doğranır. Tuz ilave edilerek 1 saat kadar kaynamaya bırakılır. Tavuk suyu bir tencerede süzülür. Ve tekrar kaynaması için ocağa alınır , kaynayınca ocaktan indirilir. Yumurta sarısı limon ile birlikte çırpılarak karıştırılır. Çorbaya ilave ederken karıştırmaya özen gözterelim. Tavuğun göğüs etleri ufak ufak kesilip çorbaya ilave edilir.

Afiyet Olsun :)