Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi tarifi
Malzemeler ;
- 2 adet soğan
- yarım kilo kuşbaşı et
- 2 adet domates
- 4-5 diş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz ve arzuya göre baharat
- 4 adet patlıcan
- 1 çorba kaşığı un
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- yarım limon suyu
- yuvarlak kaşarın yarısı
Bir tencerede etlerimizi kavuralım. Rendelediğimiz soğanları ve ufak ufak doğradığımız soğanları da içerisine ekleyelim. Biraz kavurduktan sonra domates ve biberleride ufak ufak doğrayıp içerisine ekleyelim. Tüm karışımı kavurduktan sonra içerisine sıcak su ve baharatları ekleyip iyice pişmesini sağlayalım.
Başka bir yerde patlıcanları bıçak yardımı ile çizikler atıp közleyelim. Közleme işlemi sonrası kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim. Limonlu sudan alıp güzelce durulayıp ince ince doğrayalım. Bir tavada biraz yağ ile unu kavuralım. Doğradığımız patlıcanları , sütü ve tuzu da içerisine ekleyelim. Koyulaşana kadar kaynatalım. Kaynayınca içerisine kaşarımızı rendeleyelim ve servis tabağımıza alalım. Tam ortasına da etlerimizi paylaştırarak servis edelim.
Afiyet Olsun :)