Humuslu ve Limonlu Çorba

Malzemeler;

  • 1 Çay Bardağı Tel Şehriye
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 8 Su Bardağı Su
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Kereviz
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Defne Yaprağı
  • 2 Adet Limon Suyu
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Tahin
  • Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı;

İlk olarak nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 8 su bardağı su ile haşlayarak, suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyarak soğanları küp küp doğrayın ve kavurun. Üzerine sarımsak ilave ederek soteleyin. Üzerine kereviz ekeyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine un serperek nohut suyu ile beraber üzerine 6 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın. Daha sonra süt, şehriye ve baharat serperek 20 dakika pişirin.

Afiyet Olsun :)