Humuslu ve Limonlu Çorba
Malzemeler;
- 1 Çay Bardağı Tel Şehriye
- 1 Su Bardağı Nohut
- 8 Su Bardağı Su
- 5 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Kereviz
- 1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Defne Yaprağı
- 2 Adet Limon Suyu
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Yarım Çay Bardağı Tahin
- Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı;
İlk olarak nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 8 su bardağı su ile haşlayarak, suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyarak soğanları küp küp doğrayın ve kavurun. Üzerine sarımsak ilave ederek soteleyin. Üzerine kereviz ekeyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine un serperek nohut suyu ile beraber üzerine 6 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın. Daha sonra süt, şehriye ve baharat serperek 20 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)