Hindi Dolması

Malzemeler ;
- 1 adet hindi
- 1 su bardağı tereyağ
- yarım su bardağı su
Sosu için ;
- 5-6 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- yarım su bardağı zeytinyağı
Pilavı için ;
- 1 su bardağı buğday
- 1 adet kuru soğan
- 10 adet kadar brüksel lahanası
- 1 adet havuç
- yarım demet taze nane
- 2-3 yaprak adaçayı
- 2-3 taze nane
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Baharat
Hazırlanışı;
Hindimizi bir gece önceden tuzlu suda bekletiyoruz. Hindiyi yapacağımız zaman sudan çıkarıp hafif suyunu alıyoruz ve parça parça tereyağını her yerine sürüyoruz. Ayrı bir yerde sosunu hazırlamak için yoğurdun içerisine Ufak parçalardaki sarımsak , salça , zeytinyağ ve baharatı karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu hindinin her yerine buluyoruz. İçerisini pilavla dolduruyoruz ve bacaklarını da bağlıyoruz. Fırın tepsimi yağlayıp yarım su bardağı su koyup üzerine folyo kağıdını sarıyoruz. 3-4 saat 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Folyoyu aldıktan sonra biraz daha pişirip alalım fırından. Pilavın yapılışı için buğdayı akşamdan ıslatalım. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayalım. Sıvıyağda iri parçalara bölünmüş soğan , brüksel lahanası , havuç ve adaçayı 10 dakika soteleyelim. Kıyılmış naneyi ve baharatı ekleyip karıştıralım. Süzülmüş buğdayla beraber tüm pilav malzemelerini karıştıralım.
Afiyet Olsun :)