Hatay Makbulesi

Malzemeler ;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 buçuk su bardağı et suyu veya su
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
- 1 çorba kaşığı sıvıyap (üzeri için)
- 250 gr kuşbaşı et
- 3 adet patlıcan
- 50 gr badem
- tuz
- çeyrek limon
Pirinçleri ılık suda biraz bekletelim. Patlıcanları çizgili şekilde soyup uzun uzun dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim. Patlıcanları hemen suyunu alıp önlü arkalı kızartalım. Etleri bir tencerede suyunu çekip bırakana kadar kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak şekilde su ekleyip haşlamaya bırakalım. Patlıcanları yuvarlak zeminli bir tencereye uçları dışarıda kalacak şekilde yan yana dizelim. Ortada kalan boşluğa etleri koyalım. Pirinçleri yıkayıp suyunu temizleyip bir tencereye sıvıyağ alıp şeffaflaşana kadar kavuralım. Hemen ardından piriçleri de etlerin üzerine dökelim. V e sıcak et suyunu da tuzunu ayarlayarak ekleyelim. Piriçler suyunu çekene kadar ağır ateşte pirincimizi pişirelim. 15-20 dk pirinci demlendirdikten sonra ters çevirerek tencereden çıkaralım. Sıvıyağını kızdırıp bademleri ekleyerek yarım dk kavuralım. Daha sonra bunu pilav üzerinde gezdirip servis edelim.
Afiyet Olsun :)