Hardallı Kraliçe

Malzemeler ;
- 1 tane bütün kuzu pirzola
- 5 çorba kaşığı zeytinyağ
- 3 çorba kaşığı hardal
Üzerini kaplamak için sos malzemeleri ;
- 4 çorba kaşığı tereyağ
- 5-6 diş sarımsak
- 4 tatlı kaşığı hardal
- 3 çorba kaşığı mayanez
- 1,5 su bardağı ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
- Garnitür
- Ufak salkım domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 çorba kaşığı maydanoz
Sosu hazırlamak için öncelikle tereyağ , ezilmiş sarımsak , hardal , mayonez , ekmek içi , kekik , pul biber , kırmızı biber , tuz ve karabiberi iyice karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye etimizi alalım. Etimizi tamamen sosla kaplayalım. Garnitür için dilimlediğimiz patates, soğan , domates ve maydanozu etin etrafına dizelim. Tepsi üzerini folyo ile kaplayıp 180 derecelik ısıttığımız fırında 2,5 saate yakın pişirelim. Folyoyu üzerinden aldıktan sonra zeytinyağ gezdirip kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra etimizi dilimleyerek hardal ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)