Hamurlu Tandır
Hamurlu Tandır tarifi.
Malzemeler
Hamur;
- 1 Su Bardağı Un
- Yarım Çay Bardağı Su
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Tuz
Üzerine;
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Tandır;
- 750 Gr. Kuzu But Kuşbaşı
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Kekik
- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- Tuz
Yapılışı;
Etli baharatlar, sirke ve tereyağıyla harmanlayıp tencereye koyun. Yüksek ateşte etler kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Etli fırın kabına boşaltın. Üzerini açtığınız hamurla kaplayın. Hamura yumurta sarısı sürün. 170 Derecede ısıtılmış fırında hamur kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Hamur Hazırlanışı;
Un, su, yağ ve tuzu karıştırarak yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
Afiyet Olsun :)