Hamurlu Tandır

Hamurlu Tandır tarifi.

Malzemeler

Hamur;

  • 1 Su Bardağı Un
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 Adet Yumurta Sarısı

Tandır;

  • 750 Gr. Kuzu But Kuşbaşı
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Çorba Kaşığı Sirke
  • Tuz

Yapılışı;

Etli baharatlar, sirke ve tereyağıyla harmanlayıp tencereye koyun. Yüksek ateşte etler kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Etli fırın kabına boşaltın. Üzerini açtığınız hamurla kaplayın. Hamura yumurta sarısı sürün. 170 Derecede ısıtılmış fırında hamur kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hamur Hazırlanışı;

Un, su, yağ ve tuzu karıştırarak yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru yarım parmak kalınlığında açın.

Afiyet Olsun :)